Nom de la noticia

08 Març 2017

Turull: “La nostra determinació segueix intacte. Farem tot el possible i utilitzarem tots els mecanismes legals per fer el referèndum”

En la sessió de control, el president Puigdemont assegura que “estem encarrilant l’últim tram de la legislatura i estem on volíem ser” i afirma que “tothom s’ha d’acostumar que el Govern complirà el que sempre ha dit”

El president del grup parlamentari de Junts pel Sí Jordi Turull ha reafirmat que “la determinació de Junts pel Sí, malgrat les envestides, segueix intacte” i ha anunciat que “farem tot el possible i utilitzarem tots els mecanismes legals per fer el referèndum”. En una pregunta a la sessió de control del Ple del Parlament, Turull ha afirmat que “estem en el compte enrere del referèndum” i “farem el que calgui perquè els ciutadans, de manera lliure, puguin agafar una papereta i posar-la a la urna per dir si Catalunya ha de ser independent o no”.

Turull ha desgranat algunes d’aquestes “envestides” que ens situen en una situació “excepcional”. “Hi ha un tribunal que ens diu de quines coses podem parlar i de quines no al Parlament i un govern espanyol que utilitza el Tribunal Constitucional i la fiscalia per aturar l’activitat parlamentària”, ha exposat. En aquest sentit, ha subratllat la incoherència que suposa “que es digui a una Mesa del Parlament què pot fer i què no, depenent de si és independentista”.

En la seva resposta, el president Puigdemont ha assegurat que “estem encarrilant l’últim tram de la legislatura i estem on volíem ser”. “Tothom s’ha d’acostumar que el Govern complirà el que sempre ha dit”, ha continuat el president, “i no trobaran ni una sola contradicció entre el que fa el Govern i el que va dir que faria”. “No hi ha res més poderós que una idea a la qual li ha arribat el seu temps”, ha conclòs.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies