Nom de la noticia

27 Setembre 2016

Turull: "La qüestió de confiança és una oportunitat per conjurar-nos i donar l'impuls definitiu al tram final del procés"

El president del grup de JxSí aposta per “reforçar els ingredients que han estat la base de l'èxit” i “generar il·lusió i esperança, oferint rigor i seguretat”

El president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, ha fet una crida a “reforçar aquells ingredients que han estat la base de l'èxit i han fet que arribéssim fins on som ara: la unitat, la transversalitat, les urnes i la manera cívica i pacífica de les grans mobilitzacions” per culminar el procés. A més, ha apostat per mantenir una actitud de “generar il·lusió i esperança, oferint rigor i seguretat” com a “elements clau en aquesta recta final”. Turull ha assegurat que la qüestió de confiança ha de ser vista com “una oportunitat per conjurar-nos, per clarificar el que calgui, anar a la una de nou i donar l'impuls definitiu en aquest tram final”.

En l'esmorzar informatiu del Fòrum Europa Tribuna Catalunya, Turull ha remarcat que ara “és moment de mirada llarga, moment de pensar en gran i actuar en conseqüència, amb sentit de transcendència” i això vol dir que “la politiqueria, el partidisme, el càlcul electoral, l'afany de protagonisme, la hiperventilació, etc. és millor que s'agafin un any d'excedència voluntària si volem que això vagi bé”. “Hem de fer entendre a tothom que això, ara, no va de quina ideologia guanya”, ha continuat Turull, “això va d'un poble que vol ser lliure”. Pel president del grup parlamentari de Junts pel Sí cometen un “greu error aquells que plantegen el COM i el QUÈ del procés des de l'estratègia de la confrontació i la batalla ideològica entre sensibilitats polítiques diferents que hi estan implicades”. “Això només fractura i afebleix les forces per assolir l'objectiu”, ha afegit.

Jordi Turull ha destacat que “davant un Estat espanyol que només ens ofereix la resignació com a camí i l'amenaça com a bandera, tenim tants motius per encomanar aquesta il·lusió i aquesta esperança que cal que hi dediquem tants esforços com puguem”. Turull ha afirmat que “avui de l'Estat espanyol no n'esperem res perquè no és un instrument al servei d'una societat democràtica, plurinacional i de tots; no garanteix el benestar de la gent i no presenta, perquè no té, cap projecte”. I ha alertat que en els propers mesos “intentaran amb el que sigui, com ja ho han fet, dividir-nos, desprestigiar-nos o atemorir-nos”. És per això que ha reclamat “ser conscients que en aquesta recta final per res poden infondre el dubte o la desconfiança entre nosaltres”.

Turull ha indicat que “per la via de l'aprofundiment democràtic és com es pot incorporar més gent” ja que “molts faran el pas, no pas per qüestions de conviccions independentistes a l'ús, sinó que el faran si veuen que nosaltres seguim comptant amb tots els ciutadans, que seran actors protagonistes i no purs espectadors o súbdits en cada pas rellevant, en contrast amb un Estat espanyol d'una qualitat democràtica cada cop més i més deficitària”. “Nosaltres som els de les urnes i l'Estat espanyol és el de les querelles per posar les urnes i consultar la gent”. I per això, ha conclòs, “aquest procés que va començar a les urnes ha de culminar a les urnes”.

En aquest sentit, Turull ha recordat que avui es compleix un any de les eleccions del 27S i que “som allà on vam dir que seríem i cap amenaça de cap tribunal ens ha aturat”. Des de Junts pel Sí “ens pertoca complir el contracte que tenim amb els ciutadans que ens vàrem donar la seva confiança i ens proposem una cosa de sentit comú com és obeir el mandat democràtic que culminarà amb la independència de Catalunya, sempre que els ciutadans així ho ratifiquin”. “I el mandat l'entenem tant en l'objectiu com en els tempos compromesos per assolir-los”, ha reblat.

Per la seva banda, la portaveu de Junts pel Sí, Marta Rovira, ha recordat que “avui fa un any que començàvem la legislatura de les nostres vides, volem fer que sigui una legislatura que serveixi pel futur i per moltes vides més”. Rovira ha remarcat que “Junts pel Sí és molta gent d'ideologies diferents que són capaços de sumar”. “Des de fa molts anys la gent surt al carrer, és la gent qui ens ha dit quina agenda política toca i per això vam decidir fer aquest pas i fer junts possible el somni de la gent”, ha afegit.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies