Nom de la noticia

28 Juny 2017

Turull: “Les dades desmenteixen els sectors que intenten, a cops de martell, introduir el relat que el procés independentista espanta l’economia”

El president Puigdemont assegura que “la Catalunya preindependència atrau més inversió que la Catalunya autonòmica”

El president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, ha assegurat que “a menys de 100 dies pel referèndum, estan arribant un seguit de dades que desmenteixen el discurs de determinats sectors que estan intentant, a cops de martell, introduir el relat que el procés independentista i la determinació a fer el referèndum espanten l’economia”. Turull ha lamentat que fa temps que s’escampen frases del tipus “l’independentisme ha provocat que el 44% de les empreses hagin marxat de Catalunya el 2016”, per exemple, “un relat polític impulsat per part de les institucions però amb una perfecta cobertura mediàtica”, ha apuntat.

En una pregunta al president Puigdemont en la sessió de control, Turull ha subratllat que “les dades van arribant i ja no és un tema d’opinió, sinó de constatació”. I en la seva resposta, el president Puigdemont ha evidenciat que “portem molts anys escoltant aquesta banda sonora” i ha assegurat que “si n’haguéssim de treure alguna conclusió, alguna relació causa-efecte, seria la contrària”. Puigdemont ha assegurat que “en el període anomenat procés és quan s’ha batut el rècord d’empreses exportadores de Catalunya” i ha subratllat que “tenim l’economia més internacionalitzada que en l’època de l’Estatut”. En aquest sentit, ha afirmat que “la Catalunya preindependència atrau més inversió que la Catalunya autonòmica” i ha afegit que “hem batut el rècord històric en inversió estrangera directa a Catalunya”. A més, el president, que ha posat dades sobre la taula, ha apuntat que “a Catalunya estem reduint l’atur a més velocitat que Espanya i creant més ocupació que la que crea Espanya”. “La realitat és tossuda”, ha dit Puigdemont, que ha assegurat que “som la factoria d’empreses de l’Estat espanyol”. “La Catalunya d’avui que alguns maleeixen i que diuen que està governada per fanàtics, avui és una de les regions que atrau més inversió estrangera d’Europa”, ha sentenciat.

Entre d’altres dades, el president Puigdemont ha dit que el PIB català ha crescut en el conjunt de l’Estat espanyol, o que la recaptació de tributs a Catalunya representa un 21% de tot l’Estat espanyol. També ha apuntat que la taxa d’atur pel 2018 és del 9,3% amb la creació de 230.000 llocs de treball.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies