Nom de la noticia

06 Abril 2016

Turull: “Les dades econòmiques desmunten els discursos demagogs i falsos que relacionen en negatiu el procés amb el creixement econòmic”

Recorda que les dades d’atur són “les més bones en un mes de març des de l’any 96” però “no podem parar perquè el nou repte és trencar el mur de la precarietat”

El president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, ha posat en valor “les dades econòmiques de Catalunya que desmunten els discursos demagogs i falsos que relacionen en negatiu el procés amb el creixement econòmic”. Turull feia referència a les dades d’atur, “les més bones en un mes de març des de l’any 96 i que ens han fet baixar de la barrera dels 500.000 aturats”. Malgrat això, ha subratllat que “no podem parar perquè el nou repte és trencar el mur de la precarietat”.

A més, hi ha altres dades que donen confiança en les nostres possibilitats, com que “Catalunya el 2015 ha estat la quarta regió europea amb més inversió estrangera en el camp industrial”. “La nostra és una economia de base industrial amb tradició emprenedora i això és el que pot fer possible la recuperació econòmica”, ha indicat.

En la pregunta al president Puigdemont en la sessió de control del Ple del Parlament, Turull ha afirmat que “la nostra defensa i compromís per assolir la independència de Catalunya respon a dos grans objectius: que la gent pugui viure millor i tenir més oportunitats i que puguem deixar un país millor a les futures generacions”. “Fins que assolim aquest objectiu treballem fermament en el mentrestant i els resultats comencen a arribar”, ha afegit.

En la seva resposta, el president Puigdemont ha explicat que “totes les dades de què disposem, i el govern de l’Estat també els coneix i per això no diu res, ens diuen que la situació macroeconòmica va en la direcció correcta en termes de reducció del nombre d’aturats, en creació de riquesa, inversió estrangera, exportacions, entre d’altres”. El president Puigdemont ha remarcat que “Catalunya va molt millor del que van territoris que no estan immersos en cap procés d’independència” i ha assenyalat que això és conseqüència que “val la pena fer confiança en un país que fa el que sigui per garantir treball i per anar a buscar inversions estrangeres”. “Val la pena invertir en un país que té gent disposada a deixar-se la pell perquè la seva gent se’n surti”, ha conclòs.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies