Nom de la noticia

05 Octubre 2016

Turull: “Si assolim els instruments per decidir i els nostres recursos per servir, farem d’aquest un país de primera per tothom i amb tothom”

“Podem fer un país increïble des de tots els punts de vista sense aquesta llosa que es diu Estat espanyol, per això cada cop hi ha més pressa”, afirma

El president del grup parlamentari de Junts pel Sí, Jordi Turull, ha afirmat que el Debat de Política General pot servir per “plantar la llavor per donar més progrés i més benestar als nostres ciutadans”. Turull ha destacat que la intervenció del president Puigdemont ha demostrat que “hi ha un Govern que té els objectius clars i que no està contemplatiu i immòbil, sinó que actua estratègicament en tots els àmbits”. En aquest sentit, ha assegurat que “si seguim així, i en breu assolim els instruments per decidir i els nostres recursos per servir, segur que farem d’aquest un país de primera per tothom i amb tothom”.

Turull ha volgut contraposar “el discurs derrotista” que han fet alguns grups parlamentaris, amb les dades sobre Catalunya que posen de manifest “les enormes potencialitats del país” i esdevenen “una base que permet ser ambiciós”. Turull ha fet referència a dades com que “som un país referent des d’un punt de vista industrial (19% del PIB); Catalunya és la primera regió de l’Europa continental en atracció d’inversions estrangeres en R+D empresarial (el 54,7% de l’Estat espanyol); Catalunya lidera les constitucions de societats mercantils (entre gener i agost de 2016, se n’han creat 16.084, un 22% del total de l’Estat)”, entre d’altres.

Sobre aquest darrer punt, Turull ha assenyalat que de Catalunya van sortir 949 empreses entre juliol 2015 i el juny 2016, xifra inferior a la sortida d’empreses de Madrid pel mateix període (988). És a dir, que “marxen més empreses de Madrid en valor absolut i en proporció que de Catalunya”. És per això que Turull ha qualificat “d’increïble que la conclusió d’alguns sigui que amb el procés cap a la independència som una mena de Gàl·lia tancada al món”.

Turull ha subratllat que l’objectiu és “reforçar aquestes potencialitats i que tinguin un retorn en major progrés i benestar per tothom”. A més, ha posat en valor que totes elles es desenvolupen en un context advers. En aquest sentit, ha destacat que l’Estat espanyol actua amb deslleialtat, no compleix els seus compromisos i executa una asfíxia financera. “El veritable problema, el primer de tots, és un problema d’ingressos”, ha indicat Turull, qui ha destacat que “cada any, des del 1986, el 8% de la riquesa del país se’n va i no torna”. “Cada any l’Estat es queda i no torna l’equivalent a tota la despesa en salut, ensenyament i benestar i famílies junt”, ha afegit. I quan es fan propostes per tal de millorar els ingressos “l’Estat espanyol ens ho boicoteja i ho porta als tribunals, per afavorir els interessos d’uns pocs en detriment de la majoria, com per exemple amb l’impost sobre els dipòsits bancaris, l’impost sobre l’energia nuclear, l’impost sobre telecomunicacions, l’impost sobre els pisos buits”.

Turull ha recordat que moltes de les actuacions del Govern de la Generalitat s’estan duent a terme sense pressupost. “Si busquen culpables els tenen i són vostès mateixos perquè no deixant tramitar el pressupost, saben que no s’ha pogut fer molt més en polítiques socials”, ha afirmat. “Aquest any les retallades les han fet vostès, l’oposició, 850M€ per ser exactes”, ha reblat.

Finalment, ha assegurat que “podem fer un país increïble des de tots els punts de vista sense aquesta llosa que es diu Estat espanyol, per això cada cop hi ha més pressa”. “Una llosa en forma d’espoli fiscal, en forma d’incompliments en inversions, en forma de boicot a la nostra acció exterior, en forma d’atac a la nostra democràcia”, ha afegit. “No som prou conscients del que podem arribar a assolir de progrés, benestar i de qualitat democràtica per tothom sense aquesta llosa”, ha conclòs.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies