Nom de la noticia

01 Juny 2016

Vallverdú: “Celebrem la reincorporació de les Illes Balears a l’Institut Ramon Llull, normalitza la relació de dos territoris diversos que comparteixen llengua i cultura”

El conseller de Cultura, Santi Vila, ha destacat que “estem vivint un moment especialment dolç entre el govern de les illes Balears i el de Catalunya”

La diputada de Junts pel Sí Teresa Vallverdú ha celebrat aquest matí des del Parlament la reincorporació del govern de les Illes Balears a l’Institut Ramon Llull, després que el president de la Generalitat Carles Puigdemont i la presidenta de les Illes Balears Francina Armengol hagin rubricat el conveni. “Des del nostre grup parlamentari, no podem fer més que celebrar aquesta reincorporació, que normalitza una relació de col·laboració entre dos territoris que amb una rica diversitat interna comparteixen llengua i cultura”, ha manifestat Vallverdú.

La diputada ha recordat que “des de la constitució de l’Institut Ramon Llull l’any 2002, la presència del govern de les Illes Balears a aquest consorci ha estat intermitent i motivada per les alternances polítiques que hi ha hagut al govern de les Illes Balears”. De fet, ha explicat que “al cap de dos anys de la creació, el govern del PP ja va decidir sortir-se’n”. Ara, però, la situació ha canviat perquè els diferents governs de les regions de parla catalana tenen una composició diferent i Vallverdú ha preguntat al conseller de Cultura, Santi Vila, si hi ha la possibilitat de continuar ampliant la presència de l’Institut. “Ara, enlloc no hi governa el PP, i hi ha hagut mostres de trencament clares amb una manera de fer que, ridículament d’esquena a tota la comunitat científica, polititza la qüestió lingüística i defensa que el català que s’hi parla és una altra llengua. Sembla que ha tornat el seny i el respecte a la filologia. Això ens fa ser optimistes. Considera que la resta de territori podria formar-hi part?”, ha afirmat Vallverdú.

El conseller de Cultura, Santi Vila, ha destacat que “estem vivint un moment especialment dolç entre el govern de les illes Balears i el de Catalunya” i ha afegit que confia aquesta tercera vegada que el govern de les Illes s’incorpora a l’Institut “vagi a la vençuda”. “És un acord per la promoció internacional dels nostres millors creadors”, ha afirmat Vila.

El conseller ha afegit que cal continuar treballant en la mateixa línia. “Hem d’aconseguir més públics i millor públics. Aquest és l’objectiu important a l’entorn de la promoció dels nostres creadors. No ens hem de quedar aquí, hem d’avançar en la comunitat de València i, com no, amb la comunitat d’Aragó”, ha afegit el conseller.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies