Nom de la noticia

25 Gener 2017

Vallverdú: "La cultura ha de ser accessible per tothom. El nivell de renda o geogràfic no ha de ser una barrera per al consum cultural"

El conseller Vila ha destacat “l'eficàcia” del programa Fas 6 anys, tria un llibre per garantir l'accés a la lectura i la cultura de tots els ciutadans

La diputada de Junts pel Sí Teresa Vallverdú ha reivindicat aquest matí des del Parlament que la cultura ha de ser una pota més de l'estat del benestar i que cal garantir-ne l'accessibilitat a tothom. “La cultura ha de ser accessible per tothom. El nivell de renda o geogràfic no ha de ser una barrera per al consum cultural”, ha afirmat Vallverdú, que ha preguntat al conseller Santi Vila sobre el programa Fas 6 anys, tria un llibre, que busca el foment de la lectura entre els infants.

“Les polítiques s'han d'orientar a proporcionar a tothom la possibilitat d'accedir a la cultura”, ha continuat la diputada, que ha afegit que “l'estat del benestar és incomplet si la cultura no es considera un dret bàsic”. Vallverdú ha reivindicat també que cal situar la cultura al centre de les polítiques públiques: “Hem de posar la cultura al centre de les polítiques perquè sigui també el centre de la vida els ciutadans”, ha conclòs la diputada abans de formular la pregunta concreta sobre el programa de lectura.

El conseller de Cultura, Santi Vila, ha fet una valoració molt positiva del programa Fas 6 anys, tria un llibre, que s'emmarca dins el Pla Nacional pel foment de la lectura, ja que està aconseguint acostar el món dels llibres a moltes famílies que no hi tenien contacte. “El 35% de les famílies que acompanyaven el nen, afirmen que és la primera vegada que trepitgen una llibreria i això constata l'eficàcia de la campanya”, ha afirmat el conseller. “Afavorir l'accés a la lectura s'ha situat al centre de les polítiques del departament”, ha afegit.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies