Nom de la noticia

23 Febrer 2016

Vallverdú: "La cultura ha de ser la columna vertebral de la República catalana"

La diputada de JxSí aposta per l'equilibri territorial, que garanteixi l'accés a la cultura a tothom, visqui on visqui

La diputada de Junts pel Sí Teresa Vallverdú ha instat aquest dimarts el Govern a desplegar polítiques efectives que permetin que la cultura es converteixi en un pilar imprescindible del nou país. “La cultura ha de ser la columna vertebral de la República catalana. No podem construir un país avançat i modern, que posi les persones al centre, si no construïm un país cohesionat, on la cultura sigui el factor que crea aquesta cohesió”, ha dit Vallverdú en la seva intervenció davant la comissió de Cultura, en què el conseller Santi Vila ha presentat les prioritats del seu departament.

En aquest sentit, la diputada de JxSí ha apostat per “garantir a tothom el dret a l'accés als recursos culturals”, i dotar la cultura de la consideració de servei bàsic, perquè qualsevol persona, visqui on visqui, tingui la possibilitat d'accedir a la cultura. “Cap aspecte –ni de renda ni geogràfic- ha d'impedir l'accés a la cultura. Cal entendre que la cultura és una eina de transformació i per això ha de ser accessible amb facilitat i des de tot arreu”, ha afirmat Vallverdú.

La diputada de JxSí ha subratllat que un aspecte clau per convertir la cultura en una prioritat és dotar-la de més pressupost. “Les necessitats més urgents han de ser els primers objectius a cobrir, i per això les polítiques socials han d'agafar un pes central. Però durant els anys de crisi, s'ha arriscat en excés i s'ha posat en perill el paper central de la cultura”, ha lamentat, recordant la manca d'inversió també de l'estat espanyol.

Finalment, i pel que fa a política lingüística, ha defensat un nou model que aposti per la diversitat lingüística, i que a la vegada asseguri el valor central ineludible del català. “La llengua catalana ha de vertebrar la societat catalana, sense perjudici de totes les altres llengües que s'hi parlen”, ha declarat.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies