Nom de la noticia

21 Desembre 2016

Vergés: "La salut mental és un repte de salut pública i n'ha de ser una prioritat, tal com recomana l'OMS"

El conseller Comín recorda que els pressupostos augmenten en 100 milions d'euros la partida destinada a salut mental

La diputada de Junts pel Sí Alba Vergés ha preguntat aquest matí al conseller de Salut, Toni Comín, sobre les prioritats del Govern en l'àmbit de la salut mental, després de constatar que “la crisi ha impactat sobre les condicions de vida de les persones, n'ha augmentat la vulnerabilitat i ha incrementat desigualtats en salut”, i que els indicadors de salut mental són els que han empitjorat de forma més rellevant els últims anys al nostre país. Així, el 2013, mentre que només el 9,5% de persones ocupades tenen risc de patir problemes de salut mental, la xifra s'enfilava fins el 23,1% per les persones aturades durant més d'un any.

Per això, el Pla de Salut 2016-2020 del Govern posa la salut mental com a àrea prioritària, i insisteix en la importància de la salut infantil i juvenil, vist que, “segons l'informe de Salut Mental Catalunya, els problemes no tractats en la infantesa tenen una forta tendència a persistir en l'edat adulta”.

“La salut mental té un gran impacte personal, familiar i social. Per això, l'OMS la defineix com una de les seves prioritats principals i un repte de salut pública”, ha dit Vergés.

El conseller Comín, per part seva, ha reconegut que “el repte és gran, i per això augmentem en fins a 100 milions d'euros la partida dels pressupostos destinada a salut mental”. El conseller, a més, ha recordat que les comarques gironines ja implementen el model comunitari d'atenció a les persones amb trastorns mentals, “reconegut a Europa com el millor model”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies