Nom de la noticia

26 Maig 2016

Vergés sobre l'enterovirus: "Constatem que el nostre sistema sap donar respostes a les alertes sanitàries"

El conseller Comín ha detallat de forma exhaustiva les actuacions dutes a terme pel Departament

La diputada de Junts pel Sí Alba Vergés ha defensat aquest matí en la compareixença del conseller de Salut al Parlament per explicar la resposta als casos d'afectacions neurològiques en menors per enterovirus, que cal aplicar la responsabilitat i comunicar un missatge de tranquil·litat davant de la ciutadania. Vergés ha valorat positivament el fet que des de Salut “s'hagi obert un espai per explicar què és l'enterovirus” i les recomanacions per poder-lo detectar. “Nosaltres també hem rebut missatges de preocupació i a mi m'ha anat molt bé enviar un missatge de calma i un link amb tot allò que anava penjant el departament de Salut”, ha explicat la diputada.

“El primer missatge clau és que el nostre sistema sap donar respostes a les alertes sanitàries. Això funciona i ens dóna tranqiul·litat”, ha afirmat Vergés. La diputada també ha volgut expressar el suport a les famílies que tenen els fills ingressats i ha agraït la compareixença al conseller “sobre un tema que ens preocupa molt a tots”, especialment a les mares i pares amb nens menors de sis anys.

El conseller de Salut, Toni Comín, per part seva, ha detallat de forma cronològica i exhaustiva les actuacions dutes a terme pel Departament de Salut i pels professionals sanitaris per tal d'actuar de manera “responsable, prudent i informada”. Així, el conseller ha explicat que el 6 de maig es va activar l'alerta clínica i el sistema assistencial català va identificar el risc sanitari. Aquell mateix dia es va crear una taula de seguiment, i a les poques hores ja es va fer el primer enviament a tota la xarxa hospitalària de protocols d'actuació davant de quadres neurològics aguts per enterovirus. El conseller també ha explicat que, en els següents dies, els protocols mèdics es van anar actualitzant i es van anar posant a disposició del conjunt de la xarxa assistencial. Concretament, el dia 13 de maig es va facilitar una nova versió del protocol a la xarxa d'atenció primària. “La ciència, la medicina, necessita temps per poder respondre amb certeses. La precipitació és enemiga de l'anàlisi científica necessària per abordar aquesta situació. Per tant, la comunicació fiable dels casos d'enterovirus necessita aquesta base científica, i això requereix temps”, ha emfatitzat Comín.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies