Nom de la noticia

26 Abril 2017

Vergés: "Un 78% de la societat dóna suport a despenalitzar l’eutanàsia, cal regular el dret a morir dignament"

El Parlament inicia el tràmit per portar a la Mesa del Congrés la despenalització de l’eutanàsia i el suïcidi assistit després de superar el debat a la totalitat

La diputada de Junts pel Sí Alba Vergés ha defensat aquesta tarda que una àmplia majoria de la societat és favorable a al regulació del dret a morir dignament i, per tant, des del Parlament s’ha d’escoltar i actuar davant d’aquesta situació. “Un 78% de la societat dóna suport a despenalitzar l’eutanàsia, cal regular el dret a morir dignament”, ha afirmat Vergés.

El Parlament ha iniciat el tràmit per portar a la Mesa del Congrés dels Diputats la despenalització de l’eutanàsia i l’ajuda al suïcidi. La proposta, que ha estat presentada conjuntament per Junts pel Sí, PSC, CSQP i la CUP, ha superat l’esmena a la totalitat que havia presentat el PP i ara seguirà la tramitació que podria modificar-se amb esmenes. “Volem tenir una regulació establerta que posi condicions sobre les quals es podria permetre i sol·licitar l’eutanàsia i el suïcidi assistit”, ha defensat la diputada de Junts pel Sí.

“L’únic avantatge per haver estat lents en la regulació de l’eutanàsia és que molts països ja han encetat experiències de regulacions”, ha afirmat Vergés, que ha destacat que cal abordar aquesta temàtica. La diputada ha remarcat, a més, que cal escoltar totes les sensibilitats: “Al debat sobre la regulació de l’eutanàsia s’hauran d’escoltar i respectar els diferents punts de vista i les sensibilitats ideològiques”, ha sentenciat.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies