Nom de la noticia

05 Setembre 2015

Vila-Seca acull Germà Bel en un acte amb més de 500 persones

“Quan un estat no vol canviar, has de canviar d'estat”, ha dit el cap de llista per Tarragona

Si durant el matí, Junts pel Sí ha presentat el programa electoral i ha engegat la campanya de dones arreu de Catalunya, a la tarda ha aplegat més de 500 persones a Vila-Seca, que han acollit el cap de llista per Tarragona, Germà Bel, i els candidats Carme Forcadell, el president Artur Mas i Toni Comin.

“Quan un estat no vol canviar, has de canviar d'estat”, ha afirmat Germà Bel, que ha comparat el “model de construcció nacional espanyol, on un mana i els altres obeeixen” amb “una Catalunya on la ciutadania vol institucions horitzontals i més flexibles”. El cap de llista per Tarragona també ha agraïts, malgrat les diferències, a l’exministre Josep Borrell que aclarís que si Catalunya no hagués d’assumir el dèficit fiscal tindria més recursos. També ha recordat que, sobre la pèrdua del 30% del PIB en una Catalunya independent pronosticada pel ministre Manuel García-Margallo, fa dos anys els informes el Ministeri d’Assumptes Exteriors donaven una xifra diferent, la del 21%.

Carme Forcadell, número 2 per Barcelona, també ha tingut paraules per als polítics espanyols, en aquest cas per l’expresident Felipe González, que ahir va voler matisar en una entrevista les dures paraules que va dirigir a Catalunya en un article publicat a El País. “Felipe González ha intentat avui arreglar-ho però el vam entendre perfectament, no li ha sortit bé la jugada. Ja està bé que comparin el nazisme amb un procés democràtic. Això és una línia vermella. I no volem reformar cap constitució, perquè volem escriure la Constitució catalana”, ha dit. Per això, ha fet una crida a convertir la Via Lliure d’aquest any a la Meridiana en un èxit “esclatant”.

Alhora, Artur Mas ha volgut dirigir-se a l’actual president espanyol, Mariano Rajoy, a qui li ha advertit: “Si Catalunya és un país que ha aconseguit que tantes i tantes persones de fora se sentin avui catalanes, vol dir que és un país on mai ningú es pot sentir estranger”. També ha volgut recordar que, malgrat que des de Madrid van assegurar que una candidatura conjunta era impossible, “Junts pel sí té un gran objectiu i té un programa sòlid per constituir un estat en un màxim de 18 mesos”.

Toni Comín, número 11 per Barcelona, ha afegit que el programa de Junts pel Sí és per aconseguir una independència “per a la justícia social, per ser la Dinamarca del Mediterrani, i pel compromís amb el país, la llengua, la cultura o les institucions”.

Junts pel Sí arreu del país

Ripoll, Sant Vicenç dels Horts, Viladecans, La Pineda o Tarragona… Els actes de presentació de la candidatura no deixen de multiplicar-se. Cada dia en són més i més nombrosos. Ara, a més, s’hi presenta el programa electoral, que és, en paraules d’Artur Mas, “clar i transparent”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies