Nom de la noticia

26 Abril 2017

Vilella: "El nostre país ha de garantir els drets dels infants i que se'ls proporcionarà oportunitats per poder-se desenvolupar"

La consellera Bassa ha dit que “hem de garantir que els infants puguin viure en família i per això potenciem el Pla de famílies acollidores”

La diputada de Junts pel Sí Montserrat Vilella ha preguntat a la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, sobre el model d'atenció a la infància i adolescència, i ha afirmat que “el nostre país ha de garantir els drets dels infants i que se'ls proporcionarà oportunitats per poder-se desenvolupar”.

La diputada ha explicat que “aquest Parlament, en legislatures anteriors, ja va treballar amb un ampli consens per dotar el país de lleis reguladores, com la Llei 14/2010 dels drets i les oportunitats en la infància i l'adolescència” i ha afegit que “si bé és cert que el seu desenvolupament es va efectuant menys ràpidament del que voldríem”.

“La crisi econòmica ha impactat de forma brutal sobre moltes famílies del nostre país - ha dit Montserrat Vilella - i ens ha donat allò que vàrem anomenar en el seu moment la nova cara de la pobresa: pares (o mares soles) amb fills petits que van passar de tenir feina i les necessitats cobertes, a no tenir res i van caure en l'espiral de pobresa”. Per la diputada de JxSí, “aquests infants, com aquells que per altres raons poden veure afectades les oportunitats per al seu desenvolupament, ens interpel·len per tal que actuem i que ho fem ja”.

Vilella ha destacat que “el nou pressupost, amb les finances de la Generalitat més sanejades després dels esforços fets els darrers anys, ens ha donat la possibilitat de prioritzar en polítiques del benestar, i en concret en infància” i ha afegit que “és evident que cal repensar algunes formes de fer”. En aquest context, la diputada ha posat d'exemple que “ja fa uns anys que s'ha estat treballant en un nou model d'atenció: el Servei d'intervenció socioeducativa (SIS) en contraposició als Centres oberts, més basats en la prevenció, en el treball familiar i comunitari”.

Al seu torn, la consellera Bassa ha afirmat que “la prioritat del Govern de la Generalitat és que els infants puguin créixer de la millor manera possible” i en aquest sentit ha emfatitzat la importància del Pla Integral de la Infància “basat en la prevenció, la participació, la protecció i la provisió de recursos”. La Consellera ha afegit que “volem garantir que els infants puguin viure en família i per això potenciem el pla de famílies acollidores”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies