Nom de la noticia

09 Juny 2016

Vilella: "S'han de prioritzar les polítiques d'infància amb la màxima ambició pensant en el present dels infants i també en el seu futur"

La consellera Bassa ha explicat que dissabte se celebra la jornada “Fem gran l'acolliment” on ja hi ha inscrits més de 300 participants

La diputada Montserrat Vilella ha preguntat a la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies Dolors Bassa sobre la política d'acolliment de menors que està portant a terme el Govern de la Generalitat de Catalunya. La diputada ha subratllat que les polítiques d'infància “s'han de prioritzar amb la màxima ambició però de manera realista pensant en el present dels infants i també en el seu futur” i ha afegit que “cal ser realistes i aquestes polítiques passen per tenir un nou pressupost”.

Per la diputada Vilella “garantir els drets dels infants vol dir assegurar-los la igualtat d'oportunitats per avui i també per demà” i ha afegit que “cal donar importància als nens i joves que no han tingut la sort d'assolir aquests drets de la mà dels seus pares”. Segons Vilella “tots els grups estem d'acord en protegir els infants” i ha afirmat que “des de JxSí volem un Estat independent per poder gestionar els nostres propis recursos que permetin garantir els drets de les persones vulnerables i dels infants desemparats”. És per aquest motiu que la diputada Vilella ha reblat la seva intervenció dient que “mentre no tinguem un país nou i els pressupostos estiguin prorrogats, volem saber quina és l'acció del Govern per l'acolliment dels infants”.

La consellera Bassa ha afirmat que “la política d'acolliment és una prioritat clara dins l'acció de govern i un gest solidari i de compromís de les famílies que acullen”. En aquest sentit, la Consellera ha explicat que “dissabte se celebra la jornada Fem gran l'acolliment on ja hi ha inscrites més de 300 persones i durant la qual es debatrà com ha de ser l'acolliment al nostre país”. Segons la titular de Treball, Afers Socials i Famílies “des de les diferents administracions i organismes hi ha d'haver un treball intens i una major coordinació” i ha afegit que “actualment a Catalunya hi ha 600 famílies acollidores i més de 1.000 infants acollits”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies