Nom de la noticia

31 Maig 2017

Violant Cervera: “El sector de la fruita dolça és fonamental pel nostre teixit productiu i imprescindible per mantenir l’equilibri territorial”

La consellera Serret afirma que “volem estructurar millor el sector, organitzar millor la producció i que sigui més forta la cadena de valor” i això “passa pel diàleg i establir sinergies entre tots els agents de la cadena, des de la producció fins la distribució, per fidelitzar el consumidor amb la fruita produïda a Catalunya"

La diputada de Junts pel Sí, Violant Cervera, ha subratllat que “el sector de la fruita dolça a Catalunya és un sector fort, competitiu i obert al món, fonamental pel nostre teixit productiu i imprescindible per mantenir l’equilibri territorial”. Ara que ha començat la campanya de recollida, Cervera ha recordat que “l’any 2016 la producció de la fruita dolça a Catalunya es va acostar a les 900.000 tones i és capdavantera en moltes varietats com el préssec o nectarina, en el qual som els tercers productors d’Europa, la poma, que som els vuitens o la pera que som els quarts”.

En una pregunta a la consellera Serret en la sessió de control del Ple del Parlament, Cervera ha posat en valor la tasca del Govern de la Generalitat de suport al sector amb mesures com “les plataformes de comercialització, el codi de bones pràctiques i dos eines fonamentals com són l’observatori de preus i la circumscripció econòmica de la fruita dolça”.

En aquest sentit, la diputada de Junts pel Sí ha explicat que “el sector és conscient que la liberalització els mercats i les dificultats d’una administració com la nostra amb poques competències i sense interlocució directa amb Europa fan difícil”. A més, “en els darrers anys inexplicablement els preus de la fruita han estat ruïnosos i amenacen el futur d’un dels nostres principals motors de producció”.

En la seva resposta, la consellera d’Agricultura, Meritxell Serret, ha reiterat que “el sector fructícola català és punter a Europa i en depenen moltes explotacions i famílies del nostre país”. Per això, “hem volgut reforçar des del primer moment aquest sector amb mesures que vagin a suplir algunes deficiències estructurals que pateix i que l’ajudin no només a preveure les crisis de preus sinó a reforçar-los, gestionar-les millor i minimitzar els seus efectes”.

La consellera Serret ha afirmat que “volem estructurar millor el sector, organitzar millor la producció i que sigui més forta la cadena de valor” i això “passa pel diàleg i establir sinergies entre tots els agents de la cadena des de la producció fins la distribució per fidelitzar el consumidor amb la fruita produïda a Catalunya”. La consellera Serret ha explicat que el Govern ha creat “tres circumscripcions econòmiques: préssec i nectarina, pera i poma”, que es formen i engloben el 80% dels productors i “s’autoregulen per establir les condicions de comercialització”. “Aquestes normes son d’obligat compliment per tots els operadors de Catalunya i ajuden a regular millor el mercat”, ha exposat la consellera. A més, ha incidit en que “l’Observatori de Preus ens ha de donar més transparència per tenir dades fiables i esdevenir un element de referència que ens ajudi a millorar les relacions”.

Comparteix-ho

Compartir al Facebook Compartir al Twitter

Altres notícies